ZVORNIKАКТУЕЛНО

Održali obećanje: U okviru humanitarne akcije u zvorničkom SŠC „Petar Kočić“ i ove godine pomogli svoju učenicu

Održali obećanje: U okviru humanitarne akcije u zvorničkom SŠC „Petar Kočić“ i ove godine pomogli svoju učenicu

U okviru humanitarne akcije Savjeta učenika i profesora SŠC „Petar Kočić“ iz Zvornika prikupljeno je 1.550 KM za učenicu ove škole Snežanu Josipović, kojoj je prošle godine pandemija odnijela nekoliko članova porodice.

Direktorica škole Biljana Pisić kaže da su ove godine odlučili da umjesto tradicionalnih humanitarnih akcija za djecu iz drugih gradova ili Kosova i Metohije pomognu učenici ove škole.

 – Na zahtjev razrednog starješine Cvijete Đurđić, Savjet učenika i profesori naše škole su podržali ovu akciju te je prikupljeno 1.550 KM. Od ovoga novca će kupiti mašinu za sušenje veša, što je Snežana ocijenila kao najpotrebnije, dok će ostatak sredstava oni rasporediti za prioritetne potrebe – rekla je Pisićeva i dodala da će od ove godine humanitarne aktivnosti uglavnom biti vezane za pomoć učenicima ove škole.

Cvijeta Đurđić, Snežanin razredni starješina istakla je da je ona dobar đak i vrijedna učenica.

 – Nažalost, ona je najstarije dijete u porodici i pored školskih ima i druge obaveze. Trudimo se da joj pomognemo koliko možemo, kako profesori tako i pedagoško-psihološka služba i uprava škole. Najvažnije je da smo i ove godine organizovali akciju i uručili pomoć jer smo to i obećali prošle godine kada su ostali bez nekoliko članova porodice – navela je Đurđićeva.  

Snežana Josipović se ovom prilikom zahvalila na pomoći kako učenicima tako i profesorima. Ona je učenica drugog razreda medicinske škole i vrlodobar je đak, a ima još dvije mlađe sestre i brata.   

(infobirac.net)