REGIJA BIRAČZVORNIKАКТУЕЛНО

Edukativna predavanja u sklopu kampanje „Petarde nisu igračke“

Edukativna predavanja u sklopu kampanje „Petarde nisu igračke“

U cilju preventivnog djelovanja na suzbijanje posljedica koje mogu nastupiti usljed nepravilne upotrebe pirotehničkih sredstava, policijski službenici Policijske stanice Zvornik su 28.12.2021. godine učenicima sedmog i devetog razreda Osnovne škole „Sveti Sava“ u Zvorniku, održali su edukativna predavanja na temu „Petarde nisu igračke“.

 – Ovom prilikom, učenici su upoznati sa posljedicama i tjelesnim povredama koje pirotehnička sredstva mogu da prouzrokuju. Obično stradaju šake, prsti i oči, a najčešće je riječ o dubokim povredma i opekotinama. Podsjećamo da je članom 29. stav 6. Zakona o prometu eksplozivnih materija i zapaljivih tečnosti propisano da se pirotehnički proizvodi za zabavu 2. razreda mogu prodavati u maloprodaji samo licima starijim od 18 godina i to od 15. novembra tekuće godine do 30. januara naredne godine. Istim zakonom predviđene su novčane kazne za fizičko lice od 300 do 1.500 КM, a odgovorno lice u preduzeću ili drugom pravnom licu od 100 do 500 КM, i drugo privredno društvo ili pravno lice od 1.000 do 3.000КM – rekla je Danijela Madžarević, portparol PU Zvornik.

Ne propustite priliku da izaberete omiljene artikle iz kolekcije jesen/zima 2021. već danas! 30 % popusta NA SVE !!! ?
29.30. i 31.12.
Na određene artikle i do 50 %
Vidimo se, Vaš Shooter-Zvornik!!!

Članom 14. Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske, propisano je da će se ko pali pirotehnička ili eksplozivna sredstva na mjestu i na način kojim izaziva uznemirenost građana, kazniti novčanom kaznom i to: fizičko lice od 300 do 900 КM, preduzeće ili drugo pravno lice od 2.000 do 6.000 КM, a odgovorno lice u preduzeću ili drugom pravnom licu od 400 do 1.000 КM.

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik će i u narednom periodu nastaviti sa održavanjem predavanja i preventivnim djelovanjem na sprečavanju nastupanja posljedica nestručne upotrebe pirotehničkih sredstava u sklopu kampanje „Petarde nisu igračke“ koju sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Đak sport – Zvornik!

(infobirac.net)