REGION I SVIJET

Opština Mali Zvornik nabavila CT skener za Dom zdravlja

Opština Mali Zvornik nabavila CT skener za Dom zdravlja

Malozvorničani ubuduće neće morati u Beograd, Šabac ili neki drugi veći grad radi snimanja CT skenerom. Lokalna samouprava izdvojila je iz budžeta oko 25.000.000 dinara i kupila ovaj aparat za Dom zdravlja.

U okviru ustanove uređene su posebne prostorije, sa odvojenim ulazom, za potrebe rada skenera. Aparat za kompjuterizovanu tomografiju CT, marke „filips“, nabavljen je u želji rukovodstva opštine da poboljša uslove primarne zdravstvene zaštite u Malom Zvorniku i omogući građanima da u svom mjestu urade neophodne snimke skenerom besplatno, bez troškova putovanja u neki drugi grad, plaćanja usluge snimanja i drugih izdataka koje su do sada imali u situaciji kada im je snimanje ovim aparatom bilo potrebno.

Direktorka Doma zdravlja, Valentina Ristić, navela je da je CT skener u četvrtak, 23. decembra, isporučen Domu zdravlja i da prije stavljanja aparata u upotrebu predstoji niz procedura koje moraju biti sprovedene u cilju adekvatnog i bezbednog korišćenja skenera.

Radiološko odeljenje Doma zdravlja u Malom Zvorniku biće otvoreno u dijelu zgrade gdje se nalaze prostorije Fonda penzijsko – invalidskog osiguranja (PIO).

(Izvor: malizvornik.ls.gov.rs)